Tekmo so s servisom otvorile gostje.  Z dobro igro so hitro prišle do vodstva, tako da je domača Trenerka Urška Skarlovnik že pri rezultatu 13:5 morala drugič zaustaviti igro z dvominutnim odmorom. Izkušnje in odločna igra, začinjena z dobrimi začetnimi udarci, je odbojkarice Luke Koper hitro pripeljala do zaključne žoge. Set se je z asom Koprčank končal pri izidu 25:12.
Drugi set so odločneje začele domačinke, ki jih je z dobrimi začetnimi udarci v vodstvo do izida 4:1 popeljala Jana Manojlovič. Koprčanke so se znale ubraniti, hitro izenačile in tudi povedle, tako, da je domača trenerka pri rezultatu 4:6 že posegla po prvem odmoru. Koprčanke se niso dale zmesti in so z dobro igro nadaljevale. Prevaljčanke so se izkušeni ekipi Kopra solidno upirale vendar so se jim uspele približati le na tri točke  zaostanka. Z močnimi začetnimi udarci, ki jim novinke v 1B ligi niso bile kos, se je set nadaljeval in zaključil z izidom 25:18 v korist gostij.
Tudi tretji set so domačinke začele odločneje iz z dobrimi zaključnimi udarci domače korektorice Tinkare Oder tudi povedle do izida 5:3. Vodstvo domačink se je nadaljevalo, tako, da je moral gostujoči trener pri izidu 10:5 poseči po odmoru in tako poizkusil prekiniti nalet domačink. Dobra igra domačink se je tudi po odmoru nadaljevala, tako, da se je vodstvo v korist domačink še povečevalo do rezultata 18:10, ko je gostujoči trener Marko Kalc moral že drugič igro zaustaviti z dvominutnim odmorom. Z močno podporo s tribun, so domačinke odlično nadaljevale, ter uspele set zaključiti z veliko razliko 25:13.
Po izgubljenem tretjem setu so Koprčanke v igrišče vstopile odločneje in si z močnimi zaključnimi udarci hitro priigrale razliko. Domačinke naleta gostij niso več uspele zaustaviti tako, da se je set hitro zaključil z rezultatom 25:14 v korist gostij.
Domačinke so s prikazano igro dokazale, da so si vstop v višji rang tekmovanja upravičeno zaslužile in da bodo v nadaljevanju tekmovanja trd oreh za vse izkušenejše ekipe.